Gå direkt till innehållet
Finlands utrikesministerium

Utrikesminister Timo Soini reser tillsammans med Sveriges utrikesminister Margot Wallström till Makedonien och Serbien - Finlands ambassad, Stockholm : Aktuellt

FINLANDS AMBASSAD, Stockholm
FINLANDS HONORÄRA GENERALKONSULAT, Göteborg


Finlands ambassad
Gärdesgatan 11, 115 27 Stockholm
+46 8 676 6700, info@finland.se
Finlands honorära generalkonsulat
Götgatan 10, 41105 Göteborg
+46 31 801 050, sanomat.got@formin.fi
Suomi | Svenska |  |  | Instagram
Normal textstorlekStörre textstorlek
 
Nyheter, 5.10.2017

Utrikesminister Timo Soini reser tillsammans med Sveriges utrikesminister Margot Wallström till Makedonien och Serbien

Finlands och Sveriges utrikesministrar besöker Makedonien och Serbien den 9–11 oktober. Det är Soinis och Wallströms första gemensamma utlandsbesök. Den gemensamma resan understryker på ett konkret sätt de nära banden mellan Finland och Sverige och erbjuder tillfälle att effektivt förmedla gemensamma budskap.

soini ja wallström

Finland och Sverige stöder västra Balkans EU-närmande och framhåller vikten av regionalt samarbete och goda relationer grannländerna emellan.

I Makedonien träffar ministrarna Soini och Wallström premiärminister Zoran Zaev och utrikesminister Nikola Dimitrov. I Serbien träffar ministrarna president Aleksandar Vučić och utrikesminister Ivica Dačić. Temat för diskussionerna är ländernas EU-närmande och det regionala läget på Balkan.

Minister Soini reser också till Kosovo där han träffar utrikesminister Behgjet Pacolli och andra representanter för landets högsta ledning. De ska bland annat diskutera ländernas bilaterala relationer och Kosovos EU-närmande. Minister Soini kommer också att öppna ett samarbetsprojekt mellan kosovanska och finländska myndigheter för att utveckla fångvårdsväsendet i Kosovo.

Läs mera: Utrikesministeriet

Skriv ut

Detta dokument

Uppdaterat 5.10.2017


© Finlands ambassad, Stockholm
© Finlands honorära generalkonsulat, Göteborg | Information om webbplatsen | Kontaktuppgifter